Back to top

Wouter Daemen zet zich als secretaris-coördinator in voor het initiëren, uitzetten en (deels) uitvoeren van de projecten en activiteiten van WO2GLD. Waar mogelijk biedt hij ondersteuning aan het netwerk van organisaties in de provincie.

Wouter studeerde geschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen en volgde de master Cultureel Erfgoed aan de Universiteit Utrecht. In 2014 rondde hij tevens de master Archiefwetenschappen af aan de Universiteit van Amsterdam. Als historicus en archivaris is hij altijd op zoek naar de raakvlakken en verbindingen tussen de aangrenzende disciplines en daarbuiten.

Naast zijn werkzaamheden voor WO2GLD is Wouter actief als projectmedewerker informatiebeheer bij Erfgoed Gelderland. Eerder werkte hij bij het Nationaal Archief voor het digitaliseringsproject Beelden voor de Toekomst en als archivaris bij het Regionaal Archief Nijmegen.

23-10-2018

De archeologie en het landschap van de Tweede Wereldoorlog in Gelderland

Met het verdwijnen van de sprekende getuigen verschuift de aandacht steeds meer naar de stille getuigen van de Tweede Wereldoorlog: sporen in het landschap onder en boven het maaiveld die herinneren aan deze bewogen periode. WO2GLD organiseert samen met Erfgoed Gelderland op dinsdag 23 oktober een themabijeenkomst over landschappelijke en archeologische sporen van de Tweede Wereldoorlog in Gelderland.

In 2019 en 2020 is het 75 jaar geleden dat in Gelderland een heftige strijd plaatsvond die het einde van de Tweede Wereldoorlog betekende en vrijheid en vrede bracht. WO2GLD werkt mee aan de samenhang en samenwerking tijdens deze herdenkingsjaren. 

WO2GLD zet zich als verbindende schakel in voor het krachtiger, duurzamer en kwalitatief sterker maken van de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog in Gelderland.

Gelderland is het eerste regionale knooppunt in het Netwerk Oorlogsbronnen, waarin nauw wordt samengewerkt, gebruik wordt gemaakt en aansluiting wordt gezocht bij de nationale infrastructuur.