Back to top

Agenda

21-03-2020

AFGELAST - Symposium 'Eens zal de Betuwe in bloei weer staan' in Tiel

Op zaterdag 21 maart 2020 organiseert WO2GLD in samenwerking met Vereniging Gelre een symposium over de (on)zichtbaarheid van de oorlog in de Betuwe. U bent vanaf 10.00 uur van harte welkom in het Regionaal Archief Rivierenland (RAR) in Tiel.

24-10-2019

Gelderse Netwerkdag Oorlogsbronnen in Huissen

WO2GLD en Netwerk Oorlogsbronnen organiseren op 24 oktober de Gelderse Netwerkdag Oorlogsbronnen over het thema Persoonlijke verhalen: reconstructies via digitaal bronnenonderzoek.

23-10-2018

De archeologie en het landschap van de Tweede Wereldoorlog in Gelderland

Met het verdwijnen van de sprekende getuigen verschuift de aandacht steeds meer naar de stille getuigen van de Tweede Wereldoorlog: sporen in het landschap onder en boven het maaiveld die herinneren aan deze bewogen periode. WO2GLD organiseert samen met Erfgoed Gelderland op dinsdag 23 oktober een themabijeenkomst over landschappelijke en archeologische sporen van de Tweede Wereldoorlog in Gelderland.

06-02-2018

Regiobijeenkomst Airborneregio

Bijeenkomst georganiseerd door de Airborneregio voor alle betrokken WO2 partijen in de gemeenten Arnhem, Overbetuwe, Renkum en Ede. De Airborneregio presenteert haar plannen voor de komende jaren aan alle partners/organisatoren uit het Airborneveld.

05-02-2018

Regiobijeenkomst Rijk van Nijmegen

Bijeenkomst van alle betrokken WO2 partijen in het Rijk van Nijmegen.